La marca esportiva Kelme ha anunciat el trencament del contracte amb el jugador del FC Barcelona Oleguer Presas, com a conseqüència d'un article on expressava opinions personals sobre un afer polític i judicial. Com ha de reaccionar una empresa quan un patrocinat expressa opinions que l'empresa no compateix? Quin seria el procedir d'una empresa amb un mínim sentit de la seva responsabilitat social?

Ens trobem davant d'un cas que mereix que sigui analitzat i contrastat, i que ben segur que pot marcar un abans i un després, per l'impacte que té en els Drets Humans i en el model de relacions mercat - societat a què podem aspirar.

Relacions d'esponsorització

En les relacions entre empreses i altres organitzacions, cada cop són més rellevants la sintonia en els Valors Organitzatius o Corporatius. Si el que es pretén no és solament obtenir un benefici d'imatge vinculat a un esdeveniment sinó que es vol construir un marc de confiança i relacions mútues, cal saber molt bé amb qui et cases...

è Continuar llegint article a  
La majoria d’espais de distribució (locals comercials) encara tenen dificultats per proveir informació qualificada al consumidor que vol aprofundir en el coneixement del producte. 

Sovint la formació del dependent és escassa. Si l’interès del ciutadà esdevé més ampli i les preguntes i inquietuds passen a ser més profundes i diverses, sembla que aquelles cadenes que facin de la distribució una interacció carregada de valor afegit s’emportaran el gat a l’aigua, s’enduran la confiança d’aquells que volem una qualitat en el servei que vagi molt més enllà d’un tracte amable i una garantia de retorn si no en quedem satisfet.

è Podeu llegir l’article sencer aquí


Josep Maria Canyelles
Responsabilitat Global
Febrer 2007
Enllaç:  www.collaboratio.net/newsletter/?id=2007/02/15/01            Castellano: www.collaboratio.net/newsletter/?id=2007/02/15/02 
Josep Maria Canyelles
jmcanyelles@collaboratio.net
( 670 600 223 
skype: jmcanyelles
català           castellà 
Aquest butlletí mensual pretén ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social. Es fa en català i en castellà i el reben gratuïtament persones, empreses i organitzacions. Si coneixeu algú que li pugui interessar, reenvieu-li!  Si us hi voleu subscriure o no el voleu continuar rebent, ens ho podeu indicar aquí: ALTA   BAIXA 
Presentació
Butlletins
Retalls Premsa
Publicacions
RSE i comerços
Kelme - Oleguer: 
el conflicte està servit!
Darrera crida a la presentació de comunicacions: termini el 28 de febrer

L’ACCID organitza el 2n Congrés Català de Comptabilitat i Direcció: La Responsabilitat Social forma part de les matèries.
 
Web de l’ACCID
Pàgina del 2n Congrés
PDF Tríptic del Congrés
Ètica, Economia i Direcció. Associació Espanyola d'Ètica de l'Economía i de les Organitzacions és la branca local de l'European Business Ethics Network (EBEN).

El XV Congrés Anual tindrà lloc a Barcelona els dies 8 i 9 de juny a l'IESE-Business School.

Termini presentació de comunicacions: abans del 26 de març.

Web d'EBEN
pàgina del congrés 
Congrés
EBEN 
El Bon Govern de les Organitzacions
Estudi i trobada sobre l’estat actual del sector no lucratiu


Estudi sobre el paper estratègic de la captació de recursos i el finançament de les organitzacions no lucratives. 
Animem les ONL a participar-hi. 
Si desitgeu participat en l'estudi, premeu aquí.

Termini > 30 de març
Més informació > spacexchange