Enllaç:  www.collaboratio.net/newsletter/2008/06/20/01         Castellano:  www.collaboratio.net/newsletter/2008/065/20/02   
Josep Maria Canyelles
jmcanyelles@collaboratio.net
( 670 600 223 
POEMA EN CATALÀ
POEMA EN ANGLÈS
POEMA EN CASTELLÀ
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben gratuïtament persones, empreses i organitzacions. 
Si us hi voleu subscriure o no el voleu continuar rebent, ens ho podeu indicar aquí: ALTA   BAIXA 
Presentació
Butlletins
Publicacions
Aquest butlletí mensual té per objectiu  ajudar a promoure la cultura de la          Responsabilitat Social
La fundació privada CV comença a funcionar
Catalunya Voluntària facilitarà que el voluntariat català s’internacionalitzi
El voluntariat i l’associacionisme ha estat un realitat molt present i rellevant al nostre país. Des dels ateneus del segle XIX, el voluntariat social, els nous moviments socials al final del segle XX...

Si abans es podia observar aquest fenomen com una força de la societat, avui també se li reconeix una influència en l’esfera econòmica, ja que disposar d’una societat civil forta i d’una comunitat amb cohesió social facilita la promoció dels individus, la creació de capital social, i és una escola tant de civisme com d’emprenedorisme. 

L’interès creixent que està guanyant el voluntariat d’empresa és una prova més de la percepció de les empreses sobre els valors positius que pot canalitzar vers la pròpia cultura organitzativa.

Amb tota la modèstia del món, des de Catalunya tenim actius i experiència per a oferir models d’interès global. El Model Català d’Associacionisme i Voluntariat ha merescut sovint l’interès des d’altres indrets, i pràctiques que des d’aquí es poden considerar molt normals resulten d’una gran vàlua vistes en perspectiva.

La ubicació de l’oficina mundial del voluntariat juvenil a Catalunya no és més que un petit pas. Però pot facilitar que puguem prestar un servei a tot el món, canalitzant processos creatius, participatius, de foment i acció. Igualment, la internacionalització del Poema als Voluntaris de Miquel Martí i Pol també recull en una dimensió més simbòlica i emotiva la nostra gran consideració envers el compromís voluntari.

Josep Maria Canyelles. Promotor de Responsabilitat Global i patró de la Fund. Catalunya Voluntària. Dirigí l’Institut Català del Voluntariat
Es presenta en un acte al CaixaFòrum
El voluntariat juvenil del món té la seu a Barcelona

Amb la presència d’entitats, empreses, voluntaris, el 12 de juny va tenir lloc al CaixaFòrum la presentació de l’Oficina Mundial del Voluntariat juvenil.


La Fundació Catalunya Voluntària i l’Associació Internacional del Voluntariat (IAVE) han fet possible que la seu mundial del voluntariat juvenil estigui a Catalunya, amb el suport del govern català. Fa un mes es va aprovar a Panamà en el XX Congrés Mundial de la IAVE.

El president mundial de l’IAVE, el coreà Mr. Lee, va rebre de la vídua de Miquel Martí i Pol el Poema als Voluntaris, que ha estat traduït a l’anglès per Matthew Tree i al castellà per Patricia Gabancho, amb la voluntat que es vagi traduint a moltes altres llengües.

L’enyorat poeta català va dedicar aquest poema al voluntariat i anys després, amb motiu de l’Any Internacional del Voluntariat, va elaborar un llibre, ABCdari, una joia solidària, també destinat a les persones que prenen un compromís voluntari envers la comunitat.

Miquel Martí i Pol i Josep Maria Canyelles durant la celebració del Dia i l’Any Internacional del Voluntariat (2001) on es donà a conèixer el llibre "ABCdari una joia solidària" que l'autor va escriure dedicat al voluntariat.
Responsabilitat Global col·labora altruísticament amb la Fundació Catalunya Voluntària, prestant assessorament com a voluntariat corporatiu.
Dr.Lee, president mundial, rep el poema de mans de la vídua del poeta
Canyelles feu la lectura del poema en anglès. Una altra patrona el llegí en català des del Braile
Jaume Martí, president de la Fundació firma el conveni amb tres representants del govern català, en presència del Dr.Lee, president de la IAVE